Procesregisseur centra voor jeugd en gezin

Per 2010 ben ik gestart als eerste procesregisseur van de centra voor jeugd en gezin van Noord Holland Noord aangenomen voor de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard. Deze functie werd ondergebracht binnen de GGD Hollands Noorden en hier heb ik mij tot juni 2015 bezig gehouden met alle – vaak complexere- processen m.b.t. hulpverlening aan jongeren en hun gezinnen. Als procesregisseur werkte ik vanuit een gemeentelijk gegeven mandaat waarbij mijn betrokkenheid indien van toepassing op de specifieke processen niet vrijblijvend was. Zo heb ik vanuit mijn kennis van de sociale kaart en praktische ervaring en deskundigheid vele collega’s en gezinnen bij mogen staan in het proces om stagnaties te voorkomen dan wel op te heffen.  Ook gaf ik vanuit mijn functie advies waarmee professionals of organisaties verder konden. Ik ben nauw betrokken geweest bij het implementatieproces van de methodiek 1 gezin 1 plan.

In bijzondere gevallen kon ik gebruik maken van mijn mandaat door op te schalen naar gemeentelijk bestuur en heb ik hiervan 3 x concreet gebruik gemaakt in situaties waarbij afwijzing van urgentie (woning toewijzing) centraal stond. Dit betrof 3 casussen  in 3 gemeenten en in alle drie gevallen werd de urgentie alsnog toegekend door mijn tussenkomst.

In de functie van procesregisseur heb ik een enorme kennis opgedaan van de processen welke zich afspelen op gebied van 0e, 1e, 2e en 3e lijns- zorg.

Omdat ik als mens gewoon graag veel mag leren en doen ben ik ook binnen de GGD actief geweest als lid van de OR. Tevens was ik voor de regio West-Friesland enkele maanden actief als aandacht functionaris bij zorgwekkende opvoedsituaties. In de periode 2011-2014 heb ik regelmatig waargenomen voor andere gemeenten in West-Friesland bij afwezigheid van collega procesregisseur. Naast Alkmaar en Heerhugowaard ben ik van de gemeenten Langedijk, Heiloo, Graft de Rijp, Schermer en Castricum ook procesregisseur geweest.

Geplaatst in .