Hans du Prie

Bestuurder laat zich uit over de tendens van doorgeslagen verantwoordingsdrift

Heel goed dat een bestuurder zich zo duidelijk uitspreekt. Zeker ook omdat ik bij deze instelling (Horizon Jeugdzorg) heb mogen werken en durf te stellen dat het ondernemerschap van Hans du Prie een onderscheidend en uitstekend werk- & behandelklimaat heeft doen ontwikkelen. Ik heb er als pedagogisch medewerker, werkbegeleider en afdelinsgcoördinator enorm veel kunnen en mogen leren! De boodschap spreekt mij verder bijzonder aan omdat ik  enkele dagen geleden een vergelijkbaar bericht heb geplaatst: “Waar gaat het met de hulpverlening heen”.

Hieronder het oorspronkelijke bericht dat de moeite van het lezen zeker waard is.

http://horizon.eu/2015/column-hans-du-prie-bb/

Column Hans du Prie: Stop met die verantwoordingsterreur

12 november 2015

Hans du Prie, bestuurder van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en bestuursvoorzitter van De Opvoedpoli en Care Express, vraagt zich in zijn column ‘Stop met die verantwoordingsterreur’ af of alle controles binnen de jeugdzorg niet leiden tot schijnveiligheid.

Afgelopen week sprak ik met diverse professionals binnen de zorg en het speciaal onderwijs. Zij vertelden me hoezeer zij zich gevangen voelen in hun werk, omdat ze een groot deel van hun tijd bezig zijn met verantwoorden. Ze zijn continue bezig om alles vast te leggen. Met als gevolg dat ze minder met kinderen en hun ouders bezig zijn. Na zulke gesprekken vraag ik me af of het onze cliënten, kinderen en hun ouders, wel ten goede komt dat we voortdurend bezig zijn met al die protocollen. Wordt het niet tijd dat we stoppen met die verantwoordingsterreur?

Geplaatst in BuroSinot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.