Patrick Sinot van BuroSinot in praktijk!

Hoe moedig je jongeren aan in waar zij talent voor hebben?
Door bevestiging, erkenning en ook … juist!
Vertrouwen.
In een persoonlijk gesprek met betreffende jongere bespreek ik niet alleen de aanleiding van mijn betrokkenheid, maar vooral kijk ik samen met de jongere ook naar diens belevingswereld, wensen en talenten.
Zo kan ik tijdens een rit naar een bespreking op b.v. school praten over werk zoeken en bij een supermarkt stoppen om daar te solliciteren, gewoon omdat dat kan.
Door gesprekken open te voeren geven jongeren vaak ook blijk van hun echte en persoonlijke interesses. Soms merk je dan ook het talent op dat zij hebben. Of het gaat om een spontaan gezongen en zelf geschreven rap, een zelf gemaakt You Tube filmpje of zoals in dit geval tijdens een huisbezoek, waar een van de jongeren die ik mag begeleiden zijn kapperskunsten mag toepassen op mijn haar.
Het was niet specifiek een onderwerp van gesprek, maar kwam ter sprake en past bij de stage. Tijdens de knipbeurt kun je ook gewoon verder met de andere belangrijke onderwerpen.
Dank Thommy!
Jij noemt het een ‘opscheertje’, ik zeg TALENT!
(Foto en tekst met toestemming jongere)
Geplaatst in BuroSinot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.